Miljövänligt

”Världen hänger på en tråd av medvetenhet; inget medvetande, ingen värld"

- Nisargadatta Maharaj
Svensktillverkad LED - Det självklara valet om du bryr dig om miljön!

Vi närmar oss ett världsklimat där miljömedvetenhet inte längre kan negligeras. Vi måste gemensamt ta ansvar för att minska utsläppen och värna om våra naturresurser. För visso kan man tycka att en varm och regnfri sommar är härlig, men priset våra skogar, djur och bönder fick betala var mer än kännbart. Därför glädjer det åtminstone oss som bolag att man på ett europeiskt plan skapar förutsättningar att förbättras, även om vägen till att vara optimal är lång. 

För att främja energimedvetenheten ytterligare så kom det ett direktiv från EU som förbjöd kvicksilverlampa med en effekt på över 50 w, som ett nästa steg efter förbudet mot glödlampor. Självfallet av samma anledning som utfasning av glödlampa, för liten effekt i förhållande till energiåtgång. Men glöm inte att slå ett extra slag med detta då en kvicksilversanering verkligen är att hjälpa vår värld till en bättre plats. Kvicksilver om något är direkt skadligt för människa, djur och det ozonlager som ska skydda oss. Att nyttja produkter som innehåller kvicksilver i denna moderna tid med redan fantastiska och optimala LED-lösningar är i vår mening förenat med en skämskudde. Det gör oss därför väldigt glada att EU i skrivande stund etablerar fram ett beslut som omfattar att alla kvicksilverbelysningar som samhället innehar skall förbjudas from. september 2020. Det är nära nu. 

Därför ska du utan tvekan satsa på LED - och då självfallet LED med kvalité

Idag finns det en uppsjö av LED-ljuskällor. Vissa är fantastiska. vissa är mindre imponerande. Idag ska du satsa på hållbarhet för att du tjänar på det. Välj en lampa eller armatur från en etablerad leverantör. En leverantör du känner förtroende för. Idag är priset på LED-belysning stabilt och man får det man betalar för. Vi förespråkar att handla från leverantörer med fäste i Sverige, alternativt inom EU. Detta gör vi för att dessa håller sig inom ramar och regelverk för elektronik-bestämmelser etablerade genom EU-direktiv, och i Sverige granskade av energimyndigheten. Svensktillverkat är något man skall värna om, det föder arbetstillfällen i vårt vackra land, minskar utsläppen och vad gäller belysning så kontrolleras marknaden i största mån av El-säkerhetsverket. Gör ett klokt val av leverantör, då kommer du få bra produkter, bra garantier och vara en del av att hjälpa framtiden att leva vidare i en bättre miljö. Vill du läsa mer om LED som teknik så rekommenderar jag dig att surfa vidare till vårt LED-university som du når via förstasidan. Söker du garanterat bra produkter så klickar du hem din order via vår e-handel. Fabriken i Motala står redo att producera den produkt som just du behöver.

Värnar du om miljön?

VI ERBJUDER KLIMATSMARTA ENERGILÖSNINGAR.