Historia

Drömmen om en egen verksamhet var Stefans främsta mål. 

Stefan Fager, grundare av Locklight AB föddes i September 1960 på den östgötska vischan. Uppväxt i en familj som präglades av hårt arbete. Alla syskon fick bidra med vad dom kunde för att tillsammans med sina föräldrar försäkra sig om att det alltid fanns mat på bordet. 

Drömmen om en egen verksamhet var Stefans främsta mål. 
Tidigt i livet var Stefan snabb på att satsa på sin egen framtid. Jobb gick före skola, men med smarta val och modet att investera rätt banade vägen till hans framgång. Helst önskar han att hans tre barn skall förvärva och vårda en verksamhet som deras far byggt upp. Åren dit har varit tuffa, lärorika, spännande och föränderliga. Det har varit dystra tider med snäv kassa. Det avskräckte dock inte Stefan att fortsätta kämpa, tro på sin idé och ha is i magen. Vinden vände sendan flera år tillbaka och nu driver han tillsammans med två av sina barn en verksamhet som är välmående, utvecklande och stark. Nu är det fokus på att få verksamheten att fortsätta utvecklas och blomstra i stabil fart och samtidigt ha roligt på vägen. Nedan kan ni läsa historien om hur ett patent av ett lamplås till lågenergilampor utvecklades och blev ett av Sveriges framgångsrikaste företag inom fastighetsanpassad LED-belysning.

Stefan Fager startade Locklight 1999 med sitt egna patent på ett lamplås anpassat för framförallt fastighetsbranschen som ett hjälpmedel för alla dess traditionella lampglober. Detta för att förenkla och effektivisera uppdateringen av glödljus till lågenergilampa. Fördelarna med patentet var besparing på energi i samband med att man kunde få ut mer ljus ock skapa trygghet och säkerhet för de boende. Samtidigt som man stöldsäkrade hela lösningen för att undvika stöld och skadegörelse av den för den tiden kostsamma lampan. Detta är begynnelsen av historien om Locklight och anledningen till företagsnamnet. 

Tack vare saluförandet av patentet så skapades det många fina kundrelationer, i begynnelsens år var det svårt att enbart försörja sig och familjen på detta. För att utveckla verksamheten ytterligare så var Stefan lyhörd till sina kunders behov och anpassade verksamheten därefter genom att utföra bl.a installation av brandvarnare, rensning och städning av värmeväxlare. konstruerat en avloppsrensningsmaskin och installerat fläktar. Dessa tjänster och samarbeten är också anledningen till uppstarten av den verksamhet som Locklight är idag. Tack vare kunderna och deras förtroende för Locklight så kom frågan om framtidens belysning. 

LED var nytt och främmande, men ändå väldigt spännande. 2009 begav det sig ner till Light & Building Fair i Frankfurt för att undersöka tekniken, etableringen och möjligheten att ta hem eller tillverka en egen lösning som var säker och intressant för den Svenska marknaden. Processen började med att undersöka marknad, lösningar, komponenter, samarbetspartners och att starta tillverkning på hemmaplan. 

- Det är verkligen kul att komma ut med något nytt på marknaden som är riktigt bra. Det finns så många fördelar: Minskade kostnader, mindre underhåll, mindre energiförbrukning och dessutom ett bra miljöval. Det är roligt att ligga i framkant med en ny teknik och att få vinna och behålla nöjda kunder. 

Full av entusiasm bestämde vi oss för att våga satsa. Resultatet var slående; med LED-tekniken sparade man ca 50 % i energiförbrukning jämfört med lågenergilampor och hela 70 % jämfört med traditionella glödlampor. 

- Jag förstod direkt att LED var framtiden och det var såklart extra roligt att vi var bland dom första ut på den Svenska marknaden, berättar Stefan. 

Det lossnade rejält 2010 när ett av alla kundbesök fick ett riktigt genombrott. Kunden bad om att få behålla lamporna som tagits med för mötet. Strax därefter ringer dom och frågar om dom kan få göra en stor beställning. Kunden insåg snabbt att fördelarna var överlägsna jämfört med deras befintliga belysning. 

- Helt unikt är att vi på Locklight monterar alla lampor och armaturer på plats i Sverige, närmare bestämt i Motala. Det betyder att kvalitén är hög rakt igenom på alla komponenter och att vi har full koll på hela kedjan. Vi har järnkoll på vad vi släpper ut och vi styr själva över våra lager och leveranstider. Därför kan vi också stolt lämna 5 års garanti på våra produkter.

Locklight har sedan 2010 levererat ut ca 12- 15 000 armaturer om året till sina kunder. Stefan räknar med att Locklight fortsätter i många år framöver tillsammans med sina barn och anställda att leverera hög klass på belysningen till rätta priserna. Vi vill fortsätta att belysa landets fastighetsägare, kommuner och bostadsrättsföreningar med hjälp av landets skickliga och engagerade elinstallatörer. Nästa steg är att bringa ljus även till våra grannländer i Europa där behovet av Svensk högklassig teknik är minst lika stort om inte större som på hemmaplan. 

Beställningarna fortsätter att komma in, inte minst via Locklights nya, enkla och effektiva e-handel. En e-handel öppnar upp möjligheten att enkelt beställa hem och göra rätt inköp och investering för likväl installatör som slutkund. Tid är pengar, därför är både LED och e-handel något att satsa på!

Behöver du ny belysning?

Vi erbjuder högkvalitativ energibesparande belysning.